Nu är listorna över årets mest googlade termer här. Jag tänkte kontrastera detta med vad personer som hittat till min blogg haft för sökfraser.
Här är Sveriges 5 vanligaste Google-söktermer (Källa: SvD):
- Aftonbladet
- YouTube
- Blocket
Makes sense, förutom att folk googlar Google…
De 5 vanligaste Google-sökningarna bland de som hittat till min blogg är (förutom Emma Frans, Emmas vetenskapsblogg, Emmas selektion osv):
- Skägg eller inte – Frågan som alla män förmodligen ställer sig någon gång i livet. I mitt bidrag till debatten sammanfattar jag att män bör satsa på att ha skäggstubb eller helskägg – beroende på vad man vill uppnå.
- 5:2 dieten – Intresset för olika typer av dieter har i år varit större än någonsin. Jag tror att periodisk fasta (där 5:2 är exempel på ett upplägg) är ett utmärkt sätt att gå ner i vikt för vissa men att det inte funkar för alla och att det kanske till och med kan trigga ätstörningar hos ett mindre antal människor. Men 5:2 var förmodligen den mest hypade dieten år 2013.
- Samlarmani diagnos – I och med att nya DSM (5:e upplagan) kom ut i mitten av maj blev samlarmani en egen diagnos efter att tidigare varit en underkategori till tvångssyndrom. Enligt min kollega Volen Ivanov som är expert på samlarmani uppfyller ca 150 000 svenskar diagnoskriterier.
- Storlekens betydelse – Andra söktermen på topplistan som vittnar om att mäns fåfänga leder dem raka vägen till min blogg :-). Budskapet blir (tyvärr för vissa) att storleken faktiskt har betydelse men att de flesta män kan trösta sig med att de åtminstone har större könsorgan än hanarna bland andra primater.
- Sverige ligger – Aftonbladet och United Minds undersökning av svenskars sexualvanor som inkluderade drygt 3000 svenskar och som kom ut i slutet av maj. Bland annat kunde man se att svenskarna har mindre sex än någonsin men även att vi har fler sexualpartners än tidigare.
För att sammanfatta, under mitt första år som bloggare har jag genom Google lyckats locka till mig läsare som består av fåfänga män, diet- och sexintresserade personer samt personer som kanske vill veta huruvida de har en diagnos eller om de bara har svårt att släppa taget. Stort tack till alla ni som läser bloggen, oavsett hur ni hittat hit. Hoppas att ni kommer tillbaka även nästa år.